top of page

Stukadoorswerk

Stukadoorswerk

Om een strakke afwerklaag aan te brengen op muren en plafonds, dient men het stucadoorsvak goed te beheersen. Wij beheersen alle afwerktechnieken waardoor snel kan worden gewerkt en wij u een goed resultaat kunnen garanderen.

Er zijn vele manieren waarop uw wanden en plafonds kunnen worden afgewerkt, hieronder volgen enkele van de populairste afwerkingen:

 • Stucwerk: Een techniek waarbij de wand glad wordt afgewerkt, waarna het oppervlak geschilderd, gespoten of behangen kan worden.

 • Sierpleisters: Sierpleister is een ander type wandafwerking die wij kunnen leveren. Het wordt met een zogenoemde piekspaan aangebracht en na een bepaalde droogtijd afgepleisterd. De grootte en de vorm van de korrel hiervan bepalen de structuur van het eindresultaat. Sierpleisters worden direct in de juiste kleur aangebracht daardoor is achteraf schilderen of spuiten niet meer nodig.

 • Spachtelputz: Spachtelputz bestaat voornamelijk uit witte gebroken marmerkorrels en is er in verschillende korreldiktes: extra fijn, 1,2 mm en fijn. In vergelijking met glad werk is spachtelputz beter bestand tegen stoten en vlekken en het is verkrijgbaar in vrijwel iedere gewenste kleur. Spachtelputz is zowel binnen als buiten toepasbaar.

 • Schuurspachtel: Schuurspachtel is een op kunsthars gebaseerd materiaal met een zeer fijne korrel dat een gewolkt effect geeft.

 • Finiputz: Finiputz geeft een zelfde effect als Spachtelputz alleen heeft deze een zeer fijne korrel.

 • Pandomo: Pandomo is een revolutionair product op het gebied van wandafwerking. Pandomo is een zeer mooie gladde wandafwerking en zal uw wand een schitterende beton-look geven. Deze afwerking wordt veelal gebruikt in badkamers en keukens omdat deze op zandcement basis is en met een waterdichte epoxylaag gerold wordt zodat het waterdicht is. Pandomo is in elke gewenste kleur verkrijgbaar en kan natuurlijk ook in woonkamers worden toegepast.

Ornamenten als sierlijsten en rozetten

Om uw woning te verfraaien kunnen wij sierlijsten (wand en plafond) en rozetten plaatsen. Dit geeft uw interieur een stijlvol karakter. De sierlijsten en rozetten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Hoogwaardige producten

Voor alle genoemde varianten van wandafwerking geldt dat er gewerkt wordt met uitsluitend hoogwaardige en vooraanstaande producten. Zo kunnen wij u de beste kwaliteit en een duurzaam resultaat garanderen.

Tex Spuitwerk

Voor een mooie afwerking van uw wanden en plafonds is spuiten aan te bevelen, dit geeft een mooi en gelijkmatig eindresultaat. Toon van Aalst maakt gebruik van nespray, een moderne verfspuittechniek waarbij de latexverf wordt verwarmd voordat deze aangebracht wordt op muren en plafonds. Deze techniek zorgt voor een afwerkingsniveau dat niet met rollen of airless verfspuiten te vergelijken is. Het verwarmen van de verf zorgt er echter niet voor dat de verf sneller droogt, maar is een manier om de verf de tijd te geven gelijkmatiger uit te harden wat het eindresultaat ten goede komt.

De voordelen:

 • Geen strepen of banen

 • Zeer strakke afwerking

 • Snelle verwerkingstijd

 • Zeer weinig nevelvorming

 • Economisch gebruik van verf

Wilt u meer informatie of een offerte? 
bottom of page