top of page

Nespri-Tec Spuittechniek

Spuittechnieken door Toon van Aalst

De unieke technologie voor overspray-vrij spuiten

Caparol heeft in samenwerking met Wagner Spraytech een nieuwe spuittechniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om geheel nevelvrij diverse typen muurverf te verwerken.

Het Nespri-TEC systeem heeft zich in zeer korte tijd een belangrijke plaats verworven in de Nederlandse schildersbranche. Wij hebben de speciale pompen aangeschaft en gebruiken deze voor het onderhoud en de nieuwbouw van buitengevels, wanden en plafonds. Onze ervaring leert ons dat het aanzienlijke tijdsbesparingen oplevert; tijdsbesparingen tot 50% zijn aantoonbaar gerealiseerd. Door gebruik te maken van grootverpakking en ontstaat er minder afval van lege emmers, zodoende wordt het milieu gespaard.

 

Wat onderscheidt de Nespri-TEC applicatietechniek van de bestaande spuittechnieken?

Nespri-TEC is een systeem waarmee verf getransporteerd wordt naar het muuroppervlak. Een gemodificeerde airless-pomp voert de verf door een speciale slang waarin een (digitaal aangestuurd) verwarmingselement zorgt voor een constante verwerkingstemperatuur van 40˚C. De verf wordt in het spuitpistool door een speciaal ontwikkelde Twin-nozzle verneveld.

 

Doordat de muurverf gelijkmatiger en in een voldoende laagdikte kan worden aangebracht met het Nespri-TEC-spuitsysteem wordt een betere bescherming van de ondergrond verkregen. Wanneer de juiste verwerkingstemperatuur is bereikt kan begonnen worden met het aanbrengen van de verf.

 

Het Nespri-TEC systeem is een opstap naar een efficiënte, verantwoorde en nevelarme verfapplicatie.

 

Kenmerken Nespri-TEC

Nespri-TEC is speciaal geschikt voor gladde wanden en plafonds en heeft de volgende kenmerken:

 

  • nevelarm

  • verwarmen = hogere spuitdruk

  • betere dekking

  • kortere droogtijd

  • minder kans op tailling (strepen/banen)

  • mooier resultaat

Wilt u meer informatie of een offerte? 
bottom of page